• Zoek direct een praktijk zo dicht mogelijk bij u in de buurt!
  • Deze praktijken checken uw gebitsprothese gratis!

https://www.lastvanmijnkunstgebit.nl/home/postcodecheck/

Vergoedingen zorgverzekeraar tandartskosten

De tandartstarieven zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgesteld en dus voor iedere praktijk gelijk. Ondanks deze vastgestelde tarieven en begrotingen, kunnen de kosten van de behandelingen toch verschillen. Wij leggen u graag uit hoe dit komt. 

Wist u al dat tandartskosten die niet vergoed worden, in sommige gevallen aftrekbaar zijn bij de inkomstenbelasting? Wij geven u hierover graag meer informatie.

 

Wat wordt er vergoed door uw zorgverzekeraar?

Wij hebben de meest voorkomende behandelingen met bijbehorende vergoedingen hieronder voor u op een rijtje gezet. De termen 'eigen bijdrage' en 'eigen risico' worden hiervoor gebruikt. 
 
Let op! De vergoedingen variëren per verzekering. Om zeker te zijn op welke vergoedingen u recht heeft, kunt u de polis van uw zorgverzekering raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding voor meest voorkomende behandelingen vanaf 18 jaar

Vanaf 18 jaar worden tandartskosten niet meer vergoed door de basisverzekering. Er is een aanvullende verzekering nodig om behandelingen zoals de periodieke controle en het vullen van gaatjes (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. 

 

Vergoeding voor reparaties

Wanneer uw volledige gebitsprothese gerepareerd moet worden, wordt dit over het algemeen vergoed vanuit de basisverzekering. U dient hierbij wel rekening te houden met het eigen risico en een wettelijke eigen bijdrage.
Reparaties aan een gedeeltelijke frameprothese of een gedeeltelijke plaatprothese worden alleen vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Let op: de dekking kan per verzekering verschillen. Lees daarom goed uw polisvoorwaarden door.

 

Vergoeding voor een volledig boven- en/of ondergebit

De kosten voor een volledig boven- en/of ondergebit worden voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. U dient hierbij wel rekening te houden met het eigen risico. De overige 25% is de eigen bijdrage.

Indien u een aanvullende verzekering heeft, kan van het resterende bedrag (ofwel de eigen bijdrage) nog voor een deel worden vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Let op! Dit is alleen zo bij zorgverzekeraars waar een praktijk een contract mee heeft. Wanneer u aangesloten bent bij een zorgverzekeraar waar de praktijk geen contract mee heeft, kan de vergoeding afwijken. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding voor gedeeltelijke frameprothese en plaatprothese

De kosten voor een gedeeltelijke frameprothese kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. In uw polisvoorwaarden kunt u zien wat de dekking precies is.

 

Vergoeding voor een klikgebit

De kosten voor een klikgebit worden, na het verstrekken van een machtiging door uw verzekeraar, vergoed vanuit de basisverzekering. U dient hierbij wel rekening te houden met het eigen risico en de eigen bijdrage. 

 

Vergoeding voor opvullingen of 'rebasing'

Deze worden, na het verstrekken van een machtiging door uw verzekeraar, vergoed vanuit de basisverzekering. U dient hierbij wel rekening te houden met het eigen risico en een wettelijke eigen bijdrage. 

Doe de postcode check

Vul de cijfers van uw postcode in en u wordt direct doorverwezen naar de dichtstbijzijnde praktijk bij u in de buurt!

© , Last van mijn kunstgebit | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022