• Zoek direct een praktijk zo dicht mogelijk bij u in de buurt!
  • Deze praktijken checken uw gebitsprothese gratis!

https://www.lastvanmijnkunstgebit.nl/home/postcodecheck/

Welke tandenborstel kunt u gebruiken? 

Elektrische tandenborstel

Wanneer het mogelijk is om een elektrische tandenborstel te gebruiken. is een elektrische tandenborstel met een ronde kop het beste. Echter is dit alleen van toepassing als u nog zelf kunt poetsen en uw mond wijd genoeg open kunt doen.

 

Gewone tandenborstel

 

Wanneer u liever een gewone tandenborstel wilt gebruiken, kies er dan één met een kleine borstelkop en zachte haren. Vervang de tandenborstel wanneer de haarbosjes uit elkaar gaan staan, maar tenminste om de drie maanden. 

 

Handgreepverdikker

Lukt het poetsen met een elektrische of gewone tandenborstel niet omdat u de borstel niet goed kunt vasthouden? Er bestaan dan handige trucjes. Denk aan een handgreepverdikker of aan een band om de tandenborstel aan de hand vast te maken. Zo kunt u toch nog uw eigen gebit reinigen, dat is wel zo fijn.

 

Driekopstandenborstel

Lukt het poetsen met een elektrische of gewone tandenborstel niet en moet u iemand anders vragen uw gebit te poetsen? Een driekoptandenborstel kan dan de oplossing zijn. Deze zijn te verkrijgen bij speciale webwinkels.

 

Dentaswab

Wanneer er echt op geen enkele manier met een tandenborstel gereinigd kan worden is een ‘dentaswab’ wellicht een goede oplossing. Een dentaswab is een sponsje dat in vloeistof kan worden gebracht en de mondholte kan reinigen. Grote etensresten worden zo verwijderd. Dentaswabs zijn te verkrijgen bij speciale webwinkels.

 

Welke tandpasta gebruiken?

Er zijn verschillende tandpasta’s op de markt die het tandenpoetsen gemakkelijker maken. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

  • Wanneer u de smaak vies vindt kan er gekozen worden voor een juniortandpasta. Juniortandpasta smaakt zoeter dan een normale tandpasta maar bevat wel het juiste fluoride gehalte.
  • Tandpasta die weinig schuimt. 

Tip! Wanneer u een droge borstel gebruikt, schuimt de tandpasta ook minder.

Naast het poetsen is het ook belangrijk om de ruimtes tussen de tanden en kiezen te reinigen. Hiervoor bestaan verschillende hulpmiddelen. Klik hier om te lezen welk hulpmiddel het best bij uw situatie past!

Doe de postcode check

Vul de cijfers van uw postcode in en u wordt direct doorverwezen naar de dichtstbijzijnde praktijk bij u in de buurt!

© , Last van mijn kunstgebit | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022