• Zoek direct een praktijk zo dicht mogelijk bij u in de buurt!
  • Deze praktijken checken uw gebitsprothese gratis!

https://www.lastvanmijnkunstgebit.nl/home/postcodecheck/

Reiniging prothese, implantaten en tandeloze mond

Naast het goed reinigen van de eigen tanden, is het ook belangrijk om een gebitsprothese, implantaten en een tandeloze mond goed te verzorgen. Hier kunnen bacteriën zich namelijk net zo goed verzamelen.


Het reinigen van een prothese

Wanneer u een prothese draagt, is het belangrijk om ook deze goed te reinigen. Reinig de prothese dagelijks met een protheseborstel en een speciaal reinigingsmiddel (verkrijgbaar op onze vestigingen). Gebruik het liefst geen tandpasta, dit schuurt teveel waardoor de prothese ruw wordt en er makkelijker bacteriën op blijven zitten. ’s Nachts kan de prothese in water of speciaal reinigingsmiddel bewaard worden.


Het reinigen van tandimplantaten

Wanneer een implantaat niet goed wordt verzorgd kan de tandplaque en tandsteen tot een onsteking leiden. Een ontsteking rond te implantaten kan uiteindelijk zelfs het verlies van bot rondom de implantaten betekenen. Het gevolg hiervan is dat het implantaat verloren gaat. Om dit te voorkomen is reiniging van de implantaten noodzakelijk. De verzoring van de implantaten verdient dezelfde aandacht als de 'tanden' die in de mond staan. Om deze reden dient ook voor implantaten controle plaats te vinden.

Implantaten die als pijlers dienen onder een overkappingsprothese maakt u schoon met een zachte tandenborstel of elektrische tandenborstel, ragers en/of (super)flosdraad. Poets tweemaal per dag het deel van het implantaat dat boven het tandvlees uitsteekt. Besteed extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees. Reinig de ruimte onder de spalk met ragers en/of superfloss op aanwijzing van de assistent of mondhygiënist.


Het reinigen van de tandeloze mond

Het is ook belangrijk om een tandeloze mond goed te reinigen. Hierdoor wordt een slechte adem voorkomen. Poets de kaken, het gehemelte en de binnenkant van de wangen voor het slapen gaan met een zachte tandenborstel. Tandpasta is hierbij niet nodig. Wanneer het poetsen met een tandenborstel niet lukt, kan worden overgegaan op dentaswabs. Lees hier meer over de verschillende tandenborstels en de dentaswab.

Doe de postcode check

Vul de cijfers van uw postcode in en u wordt direct doorverwezen naar de dichtstbijzijnde praktijk bij u in de buurt!

© , Last van mijn kunstgebit | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022