• Zoek direct een praktijk zo dicht mogelijk bij u in de buurt!
  • Deze praktijken checken uw gebitsprothese gratis!

https://www.lastvanmijnkunstgebit.nl/home/postcodecheck/

Hulpmiddelen bij poetsen

Er zijn verschillende hulpmiddelen om etensresten tussen tanden en kiezen te verwijderen. Wij geven u graag advies over welk hulpmiddel het meest geschikt is om te gebruiken.

Flosdraad

Flosdraad heeft bij ouderen niet de voorkeur. De ruimtes tussen de tanden en kiezen zijn meestal te groot, waardoor flossen niet effectief is. Wilt u toch flosdraad gebruiken? Bekijk hier met behulp van afbeeldingen hoe u flosdraad gebruikt.
 

Stokers

Stokers zijn een goed hulmiddel wanneer u deze nog zelf kunt gebruiken. Stokers zijn lastig in gebruik wanneer u geholpen moet worden.
Bekijk hier met behulp van afbeeldingen hoe u de stoker gebruikt.
 

Ragers

Wanneer u geholpen moet worden met het tussen de tanden en kiezen reinigeren zijn ragers de beste oplossing. Ragers zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Een dunne rager past tussen kleine ruimtes tussen tanden en kiezen en een dikke rager past tussen grote ruimtes tussen tanden en kiezen.
Bekijk hier met behulp van afbeeldingen hoe u de rager gebruikt.
 

Airfloss

Wanneer zelfs het gebruik van ragers niet lukt, is een ‘airfloss’ wellicht een oplossing.
Dit apparaat blaast voedselresten tussen de tanden en kiezen uit. Omdat er bij de airfloss ook een beetje water wordt meegeblazen moet u wel oppassen wanneer u moeite heeft met slikken.
 

Tongreiniger

Ook op de tong kan aanslag blijven zitten van etensresten en bacteriën. De aanslag kan een belangrijke oorzaak van een slechte adem zijn. Met behulp van een tongreiniger (ook wel tongschraper genoemd) kan deze aanslag weggehaald worden.

Doe de postcode check

Vul de cijfers van uw postcode in en u wordt direct doorverwezen naar de dichtstbijzijnde praktijk bij u in de buurt!

© , Last van mijn kunstgebit | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022