Wat is een tandimplantaat?

Implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbot worden geplaatst, ter vervanging van afwezige tandwortels. Een tandimplantaat is te vergelijken met een soort schroefje, dat gemaakt is van titanium; materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Het lichaamsvriendelijke en veilige tandimplantaat wordt in de kaak geplaatst en zal na enige tijd vastgroeien in het bot. U kunt het zien als een kunstwortel, die de natuurlijke wortel definitief vervangt. Zodra het tandimplantaat is vastgegroeid, kan er een vervanging gemaakt worden voor de verloren tanden en of kiezen, zoals b.v. een kroon, een brug of een klikgebit.

Een tandimplantaat is een functionele én blijvende oplossing. Een tandimplantaat met een kroon, brug of klikgebit voelt aan als uw eigen tanden en het geheel is nauwelijks van uw eigen tanden en kiezen te onderscheiden. Titanium tandimplantaten gaan lang mee als u deze goed onderhoudt.

Wanneer zijn tandimplantaten een goede oplossing?

Mist u één of meerdere tanden of kiezen, dan is kroon- en brugwerk op basis van tandimplantaten echt de overweging waard. Mist u (vrijwel) alle tanden en kiezen, dan is het klikgebit de oplossing voor u.

Voorbeelden van toepassingen van tandimplantaten:

         Bij vervanging van een enkele tand: kroon op implantaat
         Bij vervanging van meerdere tanden: brug op implantaat
         Ondersteuning van uitneembare constructie: frameprothese op implantaat
         Loszittend kunstgebit: vervanging door kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Meer informatie ontvangen?

Wilt u per mail aanvullende informatie ontvangen over implantaten zodat u dit thuis nog eens rustig na kunt lezen? Geen probleem, wij sturen u graag per mail onze gratis infosheet toe. Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt de infosheet direct in uw mail!

Naam:
Geslacht:*
Emailadres:*
Bent u prothesedragend?:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):* 

Schrijf u snel in voor een gratis intake.

Deze afspraak is geheel vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken, uw wensen te inventariseren en de behandeling toe te lichten.

 

 


© 2013, Lastvanmijnkunstgebit.nl