Heeft u last van uw kunstgebit?

Heeft u last van uw kunstgebit? Zit uw kunstgebit (te) los of veroorzaakt het regelmatig pijn? Heeft u regelmatig moeite met praten of kauwen? Raakt uw tandvlees geïrriteerd? Kortom; heeft u problemen met uw kunstgebit? Dit is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig want het klikgebit is dé oplossing voor u!
Een klikgebit is bedoeld voor iedereen die niet langer met een loszittend of pijnlijk kunstgebit wil rondlopen en is een comfortabele oplossing voor al uw klachten
.

Dé oplossing: het klikgebit

Veel dragers van een kunstgebit (in Nederland zijn dat er meer dan 2 miljoen) ervaren dat het kunstgebit na verloop van tijd (te) los gaat zitten. De oorzaak hiervan is veelal een loszittend ondergebit als gevolg van het langzaam slinken van de kaak bij het ouder worden. Kauwen en praten wordt steeds moeilijker en het tandvlees kan geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Het gevolg is onzekerheid en niet meer voluit durven te lachen of zelfs uit eten te gaan. Een klikgebit biedt de oplossing voor iedereen die niet langer met een loszittend of pijnlijk kunstgebit wil rondlopen en biedt dus vele voordelen.

Het klikgebit wordt ook wel overkappingsprothese genoemd en is een kunstgebit dat u op meerdere implantaten (kunstwortels) in uw onder- of bovenkaak vast klikt. Deze constructie biedt meer stevigheid dan een traditioneel kunstgebit. Bovendien is het makkelijk uitneembaar, om het bijvoorbeeld te reinigen. Uw ongemak, onzekerheid en gene om te lachen is dan voorgoed verleden tijd.  

Vergoeding van een klikgebit door de zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt een klikgebit. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden o.a. dat u al een gebitsprothese draagt, de kaak voldoende geslonken is en dat u volledig tandloos bent.
De aanvraag bij de zorgverzekeraar wordt door ons geregeld. Wanneer de aanvraag goedgekeurd is, betaalt u een deel eigen risico (dit is afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage a € 125,- per kaakdeel*. De verplichte eigen bijdrage kan deels vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Wilt u weten hoe u verzekerd bent, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Voordelen klikgebit:

1. Zorgeloos lachen, praten en eten
2. Vrij gehemelte (dit is niet het geval met een gebitsprothese)
3. Voorkomt slinking van het kaakbot en ingevallen wangen
4. Gemakkelijk zelf te reinigen
5. Vergoeding vanuit de basisverzekering *
6. De aanvraag bij de zorgverzekeraar wordt door ons verzorgd
 * (m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico)

Komt iedereen in aanmerking voor implantaten?

De meeste mensen wel, indien zij aan enkele voorwaarden voldoen. Dit wordt tijdens een eerste consult bekeken. Het plaatsen van de implantaten is slechts een kleine ingreep: met een uurtje bent u al klaar.

 
contact

 

 


© 2013, Lastvanmijnkunstgebit.nl