Wat is een kunstgebit?

Heeft u een ongezond gebit en mist u een flink deel van uw eigen tanden of kiezen? Overweeg dan eens een kunstgebit. Ons land heeft meer dan 2 miljoen dragers van een kunstgebit, dus u bent niet de enige! Met moderne technieken en een uitgebreid scala aan soorten en kleuren van tanden en kiezen, is het voor de buitenwereld nauwelijks zichtbaar dat u een prothese draagt. Een kunstgebit, ook wel prothese genoemd, vervangt ontbrekende tanden en kiezen en is door uzelf uitneembaar. Er bestaan gedeeltelijke en volledige protheses.


Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke tandprothese (plaatje) kan een oplossing zijn wanneer u nog deels uw eigen gezonde tanden heeft. De aanwezige tanden worden dan gebruikt als basis ter bevestiging van een plaatje of frameprothese. Het aantal ontbrekende tanden bepaalt welke prothese voor u het beste is.

 

 

Volledige prothese

Bij volledige protheses wordt er zowel in de onderkaak als in de bovenkaak een prothese geplaatst. Het bovenste deel van de prothese heeft een gehemelteplaat, het deel dat de onderkaak omsluit heeft de vorm van een hoefijzer.

 

 

Klikgebit: dat klikt u zelf vast!

Veroorzaakt uw kunstgebit regelmatig pijn, of zit het (te) los? Is kauwen of praten lastig? Is uw tandvlees geïrriteerd? Zit uw gebit zo los dat u niet meer durft te lachen? Dan is het klikgebit wellicht dé oplossing voor u! Een klikgebit is dé ideale en comfortabele oplossing voor bovenstaande klachten.

 

Reparaties kunstgebit

Is uw kunstgebit kapot of beschadigd? Tijdens een GRATIS prothese check in één van de aangesloten praktijken wordt uw prothese gratis nagekeken!

 

Meer informatie ontvangen?

Wilt u per mail aanvullende informatie ontvangen over het kunstgebit, zodat u dit thuis nog eens rustig na kunt lezen? Geen probleem, wij sturen u graag per mail onze gratis infosheet toe. Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt de infosheet direct in uw mail!

Naam:
Geslacht:*
Emailadres:*
Bent u prothesedragend?:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

 


Neem telefonisch 
contact met mij op!

 

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief!

 

Last van uw kunstgebit?

Kom dan snel langs voor een 
gratis prothese check!
Tijdens de prothese check kijken wij gratis uw prothese even na.

 

 

 

 


© 2013, Lastvanmijnkunstgebit.nl