Het klikgebit: nooit meer een slecht passend kunstgebit

Nederland kent meer dan 2 miljoen gebitsprothese dragers. Meer dan de helft hiervan ondervindt problemen met het dragen van een kunstgebit. Door het slinken van de kaak bij het ouder worden, gaat een kunstgebit steeds losser zitten. Hierdoor wordt praten en eten moeilijker en zelfs het afbijten van een appel of een hard broodje is vaak niet meer goed mogelijk. Een nieuwe prothese is vaak niet de oplossing, omdat het geslonken kaakbot onvoldoende ondersteuning biedt. De oplossing: het klikgebit!

 

Het klikgebit, ook wel overkappingsprothese genoemd, is een kunstgebit dat op meerdere implantaten in uw onder- of bovenkaak wordt vastgeklikt. Hierdoor biedt het klikgebit meer stevigheid dan een regulier kunstgebit. U kunt het klikgebit dus zelf gemakkelijk in- en uitnemen, maar zit toch stevig in de mond. Bovendien voorkomen de implantaten voor een groot deel het verder slinken van de kaak en daarmee het invallen van de wangen. Er gaat gegarandeerd een nieuwe wereld voor u open. Straks lacht u de wereld weer toe en is onzekerheid verleden tijd.

Voordelen klikgebit

  Zorgeloos lachen, praten en eten
  Een klikgebit is zeer gemakkelijk te reinigen
  U heeft weer een vrij gehemelte (niet in geval van gewone           prothese in bovenkaak)
  Geen kleefmiddelen meer nodig
  Een klikgebit wordt vanuit de basisverzekering vergoed*
  Slinking van het kaakbot en het invallen van de wangen              wordt voorkomen
  Wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar*

*m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico 

Mondhygiëne 

Ook wanneer u een klikgebit draagt is uw mondhygiëne erg belangrijk. Een slecht verzorgd gebit heeft namelijk niet alleen invloed op het gebit zelf, maar ook op de algehele gezondheid. Zo kunnen longontsteking, hart- en vaatziekten, slecht instelbare bloedsuikerspiegels bij diabetes en snellere veroudering van het brein allemaal (mede)veroorzaakt worden door een slechte mondhygiëne. Klik hier voor meer informatie over hoe u uw klikgebit zo goed mogelijk kunt verzorgen.

Kosten klikgebit

Voor een klikgebit bestaat een vergoeding vanuit de basisverzekering, m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico. De deelnemende praktijken dienen graag de aanvraag voor u in bij uw zorgverzekeraar. De voorwaarden zijn onder meer dat u al een gebitsprothese draagt. Als de zorgverzekeraar akkoord gaat met een vergoeding betaalt u (een deel) eigen risico (afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage van € 125,00 per kaakdeel. Deze laatste kan mogelijk deels vergoed worden vanuit een aanvullende tandartsverzekering, indien u deze heeft afgesloten. Let op! Dit wordt in 2017 anders! De eigen bijdrage zal in 2017 fors omhoog gaan voor een klikgebit. Lees hier meer informatie.

Schrijf u snel in voor een intake voor een klikgebit. Deze afspraken zijn geheel vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken, uw wensen te inventariseren en de behandeling toe te lichten.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u per mail aanvullende informatie ontvangen over het klikgebit zodat u dit thuis nog eens rustig na kunt lezen? Geen probleem, wij sturen u graag per mail onze gratis infosheet toe. Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt de infosheet direct in uw mail!

Naam:
Geslacht:*
Emailadres:*
Bent u prothesedragend?:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):* 

 

Wist u dat..

U zich in kunt schrijven voor een gratis intake voor een klikgebit?
Deze afspraak is geheel vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken, uw wensen te inventariseren en de behandeling toe te lichten.

 

 

 


© 2013, Lastvanmijnkunstgebit.nl