• Zoek direct een praktijk zo dicht mogelijk bij u in de buurt!
  • Deze praktijken checken uw gebitsprothese gratis!

https://www.lastvanmijnkunstgebit.nl/home/postcodecheck/

Wennen aan een kunstgebit

Ook al is uw gebitsprothese uitstekend maatwerk, het is altijd wennen en voelt niet hetzelfde als uw eigen tanden. Bijvoorbeeld de spraak kan in het begin enige tijd lastig zijn. Vooral de letters S, T en D geven de meeste problemen in de uitspraak. Gun uwzelf tijd om er aan te wennen en oefen op de letters door stukjes tekst hardop voor te lezen. Ook het gevoel in de mond is bij een nieuwe prothese anders dan dat u gewend was. Ga nooit zelf schuren of lijmen aan de prothese, maar neem bij blijvende pijnklachten contact op met de behandelaar. 

 
Reparaties kunstgebit

Is uw kunstgebit kapot of beschadigd? Tijdens een GRATIS prothese check in één van de aangesloten praktijken wordt uw prothese nagekeken!


Mondhygiëne

Ook wanneer u een kunstgebit draagt is uw mondhygiëne erg belangrijk. Een slecht verzorgd gebit heeft namelijk niet alleen invloed op het gebit zelf, maar ook op de algehele gezondheid. Zo kunnen longontsteking, hart- en vaatziekten, slecht instelbare bloedsuikerspiegels bij diabetes en snellere veroudering van het brein allemaal (mede)veroorzaakt worden door een slechte mondhygiëne. Klik hier voor meer informatie over hoe u uw kunstgebit zo goed mogelijk kunt verzorgen.

Doe de postcode check

Vul de cijfers van uw postcode in en u wordt direct doorverwezen naar de dichtstbijzijnde praktijk bij u in de buurt!

© , Last van mijn kunstgebit | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022